Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumlarda Özel Güvenliğin Önemi

Kurumlarda Özel Güvenlik

Global olarak yaşanan ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunlar bazı şirket, toplu konut siteleri ve fabrika gibi kuruluşlarda özel güvenlik istihdamını arttırmıştır.

Kurumlarda özel güvenlik görevlisi ve ekipmanlarının bulunması, çevre tehditlerinin önüne geçmektedir. Özel güvenlik görevlileri gerek çalışan gerek misafirlerin giriş-çıkış takibini yaparak, gerekli durumlarda X-Ray kontrolü ve üst araması yaparak olası sorunları en aza indirgemektedir.

Psikolojik olarak, güvenli bir alan siz, misafiriniz ve müşteriniz daha rahat hissedecektir.

Kurum ve Özel Güvenlik Şirketi Arasındaki Bağ

Özel güvenlik şirketi ile çalışmak, insan kaynakları açısından temini ve yönetilmesi zor olan, İçişleri Bakanlığı tarafından sertifika ve kimlik sahibi olunması zorunluluğu bulunan personelleri bulma ve çalıştırma kolaylığı sağlamaktadır.

Asıl işveren süreç bazında yorucu ve cezai işlemleri içeren personel bulma süreciyle vakit harcamak zorunda kalmaz.

Özel güvenlik şirketi, işverenden bağımsız olarak çalışanlarına yaptırdığı ‘3. Şahıs Mali Sorumluluk Sigortası’ kapsamında müşterilerini, personelini ve hizmet sunulan alanlara dair tüm maddi varlıkları her türlü olumsuzluğa karşı sigortalamaktadır. Bu durum işverenin hukuki sorumluluğunu azaltır.

İşveren kendi çatısında çalıştırdığı personelin sadece belli bir kısım masrafını vergiden düşebilir. Fakat özel güvenlik şirketi ile çalışma sonucunda elde edilen faturanın tamamını vergi konusu yapılabilmektedir.

Ciddi zaman ve emek isteyen şift, nöbet çizelgesi, tutanak hazırlama, rapor hazırlama, risk yönetimi, risk analizi ve bir güvenliğin gelişmesinde gerekli tüm eğitimler özel güvenlik şirketi tarafından yapılmaktadır.

Kurumlarda Özel Güvenlik Görevlisi Görevleri Nelerdir?

Özel güvenlik görevlileri farklı kurum ve kuruluşlarda farklı metotlar ile güvenlik sağlayabilmektedir.

Güvenlik görevlileri, bazı kurumlarda üst araması yapılırken, bazı kurumlarda sadece metal üst arama (dedektör) ve X-Ray cihazlarından geçen çantası ve şahısları gözlemlemektedir.

Bu nedenle kamu kuruluşları, banka, otopark, sağlık merkezleri vb. Kurumlarda görev alan personellerin çalışma standartları değişkenlik gösterir.

Özel Güvenlik Görevlileri Hangi Eğitimlerden Geçer?

Özel güvenlik görevlileri, birçok farklı alanda, alanında uzman emniyet mensuplarından özel eğitim alırlar.

Özel güvenlik hukuku ve kişi hakları, güvenlik tedbirleri, güvenlik sistemleri ve cihazları, temel ilk yardım, yangın güvenliği ve tabii felaketlerde müdahale, genel kolluklarla ilişkiler, silah bilgisi ve atış derslerini içermektedir.

Her bir özel güvenlik görevlisi yaklaşık 100 saate varan bir eğitim sistemine tabii tutulur.

Eğer siz de kurum ve kuruluş olarak özel güvenlik talebinde bulunursanız bizimle iletişime geçiniz.